Den danske vaccineplan: Her får du et opdateret overblik

Profilbillede
dato

Siden de første vacciner kom til Danmark i slutningen af december, er tusindvis af danskere blevet vaccineret, og inden længe vil endnu flere modtage deres vaccinationstilbud.

Den første vaccinationskalender præsenterede sundhedsstyrelsen den 8. januar, og her kunne man se, hvordan befolkningen blev inddelt i 12 grupper, der indikerer, hvornår de forventes at kunne blive vaccineret. Siden da er planen blev revideret op til flere gange, og befolkningen er nu inddelt i 16 grupper, hvor det er de 30-34-årige, der senest kan se frem til tilbuddet om en vaccine. 

Justeringerne i vaccinationsplanen skyldes først og fremmest at leveringen af vaccinationsdoser er lavere end først antaget. Derudover har vaccinen fra AstraZeneca været grund til ændring. I første omgang fordi der manglede dokumentation for effekten på de ældre aldersgrupper, og dernæst fordi meldinger om alvorlige bivirkninger meldte sin ankomst. 

På nuværende tidspunkt forventes alle danskere, der end måtte ønske det, færdigvaccinerede senest slut juli. Når du modtager dit tilbud, vil du kunne booke en tid på en given lokalitet i dit lokalområde nær Farsø. 

Sundhedsstyrelsen opdaterer jævnligt vaccinationsplanen, og på deres hjemmeside finder du et overblik over den estimerede tidsplan for vaccinernes ankomst til Danmark og et bud på, hvornår du kan forvente dit tilbud til vaccination. 

Netop er det kommet frem, at leveringen af doser fra Johnson & Johnson i april måned er mindre end forventet, og bliver du tilbudt en vaccine fra et mærke, som du ikke ønsker, har du mulighed for at takke nej, og blot modtage nyt tilbud om en anden vaccine på et senere tidspunkt. 


Kilde: Redaktionen