SSI opdeler fremover opgørelser over vaccinationstilslutning og smittetal i sogne & kommunalt

Coronatest
Profilbillede
dato

I en pressemeddelelse offentliggør Statens Serum Institut (SSI), at de vil opgøre og dele ugentlige tal over vaccinationstilslutningen og daglige smitteopgørelser i de enkelte sogne & kommuner.

Tallene for vaccinationstilslutningen og daglige smitteopgørelser bliver nu endnu mere præcis end hidtil. Fremover vil SSI begynde at opgøre tallene over de danske sogne.

Opgørelserne kan være medvirkende til at støtte lokale indsatser for at øge vaccinationsdækningen i områder med lav dækning og for at kunne sammenligne bedre på tværs af landet, og derved ikke at straffe områder med høj testaktivitet

Sogneopgørelsen over vaccinationstilslutningen vil blive opdateret ugentlig. Fremover kommer opdateringerne hver onsdag, men starter i denne uge med at komme om mandagen. Initiativet sker i forlængelse af Sundhedsstyrelsens kampagne om vaccinationstilslutning og sker for at give kommunerne og regionerne viden om den helt lokale vaccinationstilslutning. 

Opgørelsen over vaccinationstilslutning kommer til at vise:

• Antal personer i et sogn.

• Antal personer, der er blevet inviteret til at blive vaccineret.

• Andelen af inviterede personer.

• Andelen af personer, der har booket tid til at blive vaccineret.

• Andelen af personer, der har påbegyndt vaccination.

• Andelen af personer, der er færdigvaccinerede.

Mens smitteopgørelserne kommer til at vise testjusterede tilfælde, antal bekræftede tilfælde over en periode på syv dage & dertilhørende positivprocent.


Kilde: Statens Serum Institut