Andet vaccinestik udskydes, så flere kan få første stik hurtigere

Sundhedsstyrelsen har ændret vaccinationskalenderen.
Profilbillede
dato

Perioden mellem første og andet stik med vaccinerne Pfizer og Moderna bliver forlænget fra tre og op til seks uger

Er du over 50 år, kan du i den kommende tid se frem til at modtage en invitation til coronavaccination en uge tidligere end forventet.

Dette sker, fordi danskerne nu skal vente op til seks uger mellem hvert vaccinestik og ikke tre uger som tidligere.  

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver tidspunktet for første vaccinationsstik fremrykket, fordi doserne så kan strækkes længere, samtidig med at flere bliver førstegangsvaccineret hurtigere. Dermed vil immuniteten også blive øget blandt befolkningen  

Det betyder, at tidspunktet for første vaccinationsstik generelt bliver femrykket en uge, oplyser Sundhedsstyrelsen.  


Ændringerne kan bremse genåbningen 
Hvad det helt konkret kommer til at betyde for selve vaccinationskalenderen, kan Sundhedsstyrelsen dog ikke oplyse på nuværende tidspunkt.  

Dog kan ændringerne have stor betydning. 

Da et flertal i Folketinget den. 22. marts aftalte genåbningsplanen, stod det klart, at når alle danskerne over 50 år havde modtaget første vaccinationsstik, ville det være et stort skridt i retningen mod et genåbnet samfund. 

På nuværende tidspunkt er det dog ikke muligt at se i vaccinationskalenderen, hvornår alle danskere over 50 år forventes at have modtaget første stik. Sundhedsstyrelsen oplyser dog, at de 50+ starter vaccinationen den 17. maj og forventes at være færdige den 4. juli. 

Ændringerne i vaccinationskalenderen gælder udelukkende for de danskere, der fremover bliver inviteret til en vaccine. Danskere, der allerede har modtaget første vaccinationstik med enten Pfizer eller Moderne, kan fortsat regne at modtage andet stik til den planlagte tid.


Kilde: Sundhedsstyrrelsen 

Kilde: Redaktionen