Oplev Farsø omegn på cykelryg

Profilbillede
Mathilde Bønnelykke Jørgensen

Trænger du også til en aktiv ferie, og holder du ferie hjemme i Nordjylland? Den bedste måde at opleve sommerlandet er på cykelryg. Vi har fundet tre gode bud på cykelruter gennem det idylliske Vesthimmerland.

Aars: En børnevenlig tur 

Har du små ben med på tur, som også gerne vil cykle igennem Vesthimmerland, så er Planetstien i Aars den oplagte cykelrute. Turen tager dig gennem Aars’ natur og små omkringliggende landsbyer. Den er ca. 7 kilometer lang.

Turen slutter i stationsbyen Blære, hvor du blandt andet finder en naturlegeplads til at bruge dagens sidste kræfter på. Du kan læse mere om ruten her.  

Ertebølleruten: Cykeltur for de friske

Er du ikke bange for at sætte dig i sadlen, så er Ertebølleruten lige noget for dig. Ruten strækker sig 49 kilometer fra Hvalpsund til Aggersund. På ruten kommer du blandt andet forbi den 20 meter høje kystklint ved Ertebølle Hoved.

Ruten strækker sig langs Limfjorden og kan også vandres, hvis du er mere til at gå. Her kan du læse mere og finde et kort over ruten.

Farsø: Den naturskønne tur

Har du lyst til at cykle og opleve Vesthimmerlands plantager på én gang? Med Plantagestien har du nem adgang til plantagerne fra cykelryg. Ruten starter i Farsø og slutter i Strandby. Undervejs kan du med fordel hoppe af jernhesten og udforske de naturskønne plantager, som du kommer igennem.

Turen er ca. 14 kilometer lang og egner sig både til voksne og større børn. Du kan også dele turen op i to og campere under stjernerne. Her kan du læse mere om turen og områdets faciliteter.   

Kilde: Redaktionen